Routes Insurance Cycle Tour

Start- en eindpunt van ALLE routes:
RTV DE Bollenstreek
Spekkelaan 3
2161 GH Lisse

Er zijn drie prachtige routes uitgezet: een recreatietocht van 55 km en twee langere tochten van 85 km en 135 km.

 

De Insurance Cycle Tour (ICT) is in 2019 te gast van de Ren- en Toervereniging De Bollenstreek op het sportpark Ter Specke aan de Spekkelaan in Lisse. De vereniging heeft een eigen accommodatie, waaronder een clubhuis en een eigen wielerbaan, en bestaat nu ruim 65 jaar. Schaatscoach Egbert van ’t Oever was een bekend lid van de club. Andere bekende leden zijn Arie van Houwelingen, oud – wereldkampioen achter derny’s op de baan, de huidige profwielrenner Sebastian Langeveld, sportjournalist Thijs Zonneveld en de huidig Nederlandse kampioene omnium bij de junioren Eva Bijwaard.

 

Aan de ICT kan worden deelgenomen voor een rit van 55 km, 85 km of 135 km. Het zijn de routes van de Bollenstreek Classic. 

De 3 routes zijn volledig uitgepijld en voor gebruik van GPS beschikbaar. Zij gaan alleen over verharde wegen en steeds ongeveer halverwege is er een verzorgingspost. Naast de verzorging door de organisatie is daar gelegenheid voor het nuttigen een kopje koffie met appelgebak.

De organisatie maakt géén gebruik van verkeersregelaars. Deelnemers zijn dus zelf volledig verantwoordelijk voor de eigen veiligheid. Verkeersregels dienen te worden nageleefd. Deelnemers op een racefiets hebben een helmplicht.

De diverse afstanden hebben een zeer gevarieerde, idyllische route o.a. door parken en weidegebieden, langs open water, via kronkelige weggetjes, maar ook met langere, rechte stukken. U fietst o.a. via de Ringvaart van de Haarlemmermeer door Het Groene Hart. Op de route van de 135 km komt U via Bodegraven en Woerden langs cultureel erfgoed Kasteel Haarzuilens en vlak langs de Loodrechtse en Vinkeveense Plassen.

 

U bent van harte welkom bij de RTV De Bollenstreek voor de Insurance Cycle Tour 2019!

Download de routes voor uw GPS (alleen Chrome):

55  kilometer
85  kilometer
135 kilometer

Laat weten dat je
meedoet met de
Insurance Cycle Tour!

Organisatoren

Sponsoren